Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi

Piyasaların beklentisini karşılayacak düzeyde bir ekonomik paketi açıklandı’ diyen Eken, şunları kaydetti; “Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler sonucunda ekonomik anlamda ortaya çıkacak kriz ortamının önüne geçilebilmesi için zamanında bir destek paketi açıklandı.

İlimizde bir çok sektör iş yeri kapatma nedeniyle zor bir süreç yaşamaya başladı. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbir paketi ile üyelerimiz az da olsa rahat bir nefes alacak.

İşletmelerimizin finansman ihtiyacı karşılanacak, krediler erteleyecek, asgari ücret destekleri devam edecek, bazı sektörlerde KDV ve SGK primleri ertelenecek. Yaşanan bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Ekonomik sıkıntıları atlatan, yeniden büyüme sürecine giren Ülkemiz ve iş dünyamız bu süreci de atlatacaktır. Bu konuda çaba harcayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere tüm bakanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Eken, yaşanan sürecin takip edilerek ek tedbirlerin alınması gerekebileceğine dikkat çekerek, “Yaşanan bu salgınla ilgili tedbir sürecinin uzaması halinde iş dünyasına yönelik yeni desteklemelerin verilmesi gerekebilir. Ertelemelerin kapsamı arttırılabilir, SGK prim ödemeleri 6 ay boyunca alınmayabilir. Süreci takip ederek ilgili yerlere görüşlerimizi aktarmaya devam edeceğiz”