Merkez Bankası Faiz İndirimi

Konu hakkında açıklama yapan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Merkez Bankasının faiz indiriminin iş dünyasında olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nın peş peşe yaptığı indirimlerin ekonomideki düzelme ve toparlanmanın göstergesi olduğunu ifade eden Eken, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızın istikrarlı politikaları sonucunda Merkez Bankası Para Politikası Kurulu; 25 Temmuz'da faizi yüzde 24'ten 19,75'e, 12 Eylül'de ise yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye 24 Ekim'de 16,50'den yüzde 14'e 12 Aralık'ta ise yüzde 12'ye indirmişti. Böylece Temmuz ayından bu yana yapılan 6 toplantıyla, faizde yüzde 12,75'lik indirim sağlanmış oldu. Yapılan faiz indirimleri, iş dünyası olarak bizlerin moral ve motivasyonunu arttırıyor. Faiz indirimleri devam ederken, Bakanımız Berat Albayrak’ın, Sivas ziyaretlerinde de ifade ettiği gibi 2020 yılında enflasyonda ve faizlerde tek haneleri göreceğiz. 2020’de tek haneli enflasyon, tek haneli faiz ile Sivas ve ülkemiz çağ atlayacak” dedi.