Başkanımız Eken: Medikal Sektörü Çözüm Bekliyor
  • 25 Kasım 2021 Perşembe
  • 782

Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, kamu hastanelerinden alacaklarını tahsil edemeyen medikal firmalarının sıkıntılarının devam ettiğini söyledi.
Sık sık medikal firmalarının sorun ve sıkıntılarını gündeme taşıyan Başkanımız Mustafa Eken, medikal firmalarının kamu ve üniversite hastaneleri ile yaşadığı tahsilat probleminin çözülmesi için yetkililerden destek beklediklerini belirterek, “Bu sorun çözülemezse ne yazık ki istihdam, ekonomi ve ürün tedariki açısından ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz” dedi.
Başkanımız Mustafa Eken, 2020 yılının mart ayında başlayan ve tüm dünyayı etkisi alan Koronavirüs Salgınının, medikal sektöründe yaşanan sorunları arttırdığını söyledi.
Medikal sektörünün sorunlarının çözülemediğini ve kar topu gibi her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Başkanımız Eken, "Geçtiğimiz yıl da medikal firmalarımızın sorunlarını gündeme taşıdık. Alacaklarını tahsil edemediği için iflasın eşiğine gelen medikal firmalarımızın sorunlarının çözümü için Sağlık Bakanlığımızdan konuyla ilgili acil düzenleme bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Odamıza bağlı 60’a yakın firma olduğunu dile getiren Başkanımız Eken,  “Medikal sektöründe uzun süredir devam eden, sektörün ve istihdamın devamlılığını ciddi şekilde tehdit eden, kamu ve üniversite hastanelerinden tahsilat problemine ivedilikle bir çözüm bulunmalı” ifadelerini kullandı.