Sivas TSO
0%

ARALIK AYI, MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Odamızın Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Necati Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin konuğu olan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversite-sanayi işbirliğine yönelik çalışmaları değerlendirdi.
 
7 maddelik gündemden oluşan toplantıda ilk önce eski karar zaptı okunarak, kabul edildi. Daha sonra Muhasip Üye Sami Arifer tarafından Kasım ayı mizan ve masraflar listeleri açıklandı. Yapılan oylama sonucu kabul edildi. Gündemin 4’üncü maddesinde yer alan “2014 yılı Bütçe Görüşmeleri”nin 19 Aralık 2013 Perşembe günü saat 14.00’te yapılmasına karar verildi.
 
Fırıncı esnafının zam talebi üzerine Yönetim Kurulu’na sevk edilen “Ekmek fiyatlarının yeniden belirlenmesi” konusu gündemin 5’inci maddesini oluşturdu. Konuyla ilgili olarak Meclis Üyesi Yılmaz Çetin, zam gerekçelerini açıkladı. Çevre illerde satışa sunulan fiyatlar ve maliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Çetin, “250 gram ekmeğin 75 kuruştan satılmasını talep ediyoruz” dedi. Yapılan kapalı oy açık tasnif usulü ile ekmek zammı kabul edildi.
 
Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Özdemir ise Meclis Üyelerinin soruları ve yönetim kurulu çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 
Toplantının ikinci bölümüne ise Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, ekibiyle birlikte katıldı.
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık Sivas - Üniversite, Üniversite - Sanayi işbirliğinin önemine değinerek Cumhuriyet Üniversitesi`nin son dönemlerde Şehir-Üniversite ve Sanayi işbirliğinin giderek artığını ve bu gelişmelerden dolayı önemli çalışmaların yapıldığını ifade etti.Rektör Prof. Dr. Kocacık, devlet üniversiteleri sıralamasında C.Ü.’nün 46.’ncı sıradan 41.’nci sıraya yükseldiğini belirterek, “Üniversiteye üniversite yapan unsulardan bir tanesi proje yazmaktır. 2013 yılında 138 proje CÜBAP tarafından desteklenmiştir. Akademik kadroyu güçlendirmek, eğitim kalitemizi arttırmak, öğrenci sayısını arttırmak, şehir ve sanayi ile işbirliğini arttırmak. Yetişmiş işgücü kalitesini arttırmak, Sivas’ın potansiyelini ortaya çıkarmak ve üretime dönüşmesini sağlamak. Potansiyel kalkınma kaynaklarını kullanmak, Sivas’ın “kimliğini” kazandırmaya önem vermek. Doğduğu yeri unutmama, kültürel ve ekonomik birikimlerini şehre getirme gibi bir yol haritamız var. Eğitim-öğretimin kalitesini artırarak araştıran, sorgulayan ve değer üreten nitelikli bireyler yetiştirmek. Eğitime, topluma ve bilimsel mükemmelliğe katkı sağlayacak bilimsel araştırmalar yapmak. Yüksek standartlara sahip kampüsü sayesinde öğrenci, çalışan ve kampüsü kullanan diğer paydaşların yaşam kalitesini artırmak. Üniversite-Sanayi ve Üniversite-Kent işbirliğini artırmak, ülke ve Sivas ekonomisinin ve sosyo-kültürel yapısının gelişimine katkıda bulunmak, üçüncü basamak sağlık hizmetlerini bölgenin ve ilin ihtiyaçları doğrultusunda hasta memnuniyetini öne çıkararak etkin sunmak.  Üniversitenin amaç ve hedeflerini hayata geçirecek kurumsal yönetim sistemini geliştirmek gibi amaçlar planlıyoruz.”
 
Kızılırmak Rekreasyon alanı projesine de değinen Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Dünyanın hemen hemen her yerinde özellikle ırmaklar önemli rekreasyon alanlarına dönüştürülmekte ve halkın hizmetine sunulmaktadır. Cumhuriyet Üniversitesi kampüs alanı içerisinde yaklaşık 2,5 km boyunca uzanan Kızılırmak, üniversitemiz yerleşkesi için önemli bir şans olmasına karşın ne yazık ki bugüne kadar kullanılmamıştır. Bu projeye en kısa zamanda başlayacağız” dedi.
 
Meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Kocacık, C.Ü.’nün Doğalgaz Boru Hattı, Yerli Otomobil, Madencilik Sektörü, Zara-Hafik Bölgesi’nde Jips (Alçı Taşı) Sahaları, gibi birçok proje hakkında da geniş bilgiler verdi.

Haberler