
BAŞKANIMIZ EKEN: İŞÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Sivas Demir Çelik Fabrikası Çalışanları Temsil Heyeti, Sivas Ticaret ve Sanayi Odamızı (STSO) ziyaret etti.
SİDEMİR heyeti, fabrikanın TMSF’ye devredilmesi ve acilen kayyum atanması konusunda Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken’den destek istedi.
İşçilerin yaşadığı mağduriyetin farkında olduklarını ifade eden Başkanımız Mustafa Eken, “SİDEMİR, şehrimiz çok önemli. Gerek sağladığı istihdam gerekse şehre ekonomik katkıları nedeniyle son derece önemli bir görev yapıyor. Ancak yapılan operasyonların ardından bir bilinmezlik yaşanıyor. İşçi kardeşlerimiz, mağduriyet yaşamak istemiyor. Çalışan kardeşlerimizin evlerine ekmek götürebilmeleri için fabrikanın çalışması gerekiyor. Biz, Oda olarak üzerimize düşen görevin farkındayız. Sorunu ilgili kurumlarla paylaşacağız” dedi.
Fabrikanın bir an önce üretime geçmesi gerektiğini belirten Başkanımız Eken, “Fabrika bir an önce üretime başlamalı. Kardeşlerimizin haklı taleplerinde yanlarındayız. İlgili yerlerle görüşeceğiz. SİDEMİR konusunda devletimiz de kalıcı çözüm üretmeli” diye konuştu.