Sivas TSO
0%

Ekmek Hijyen Eğitimi

Sayın Üyelerimiz;

Türk  Gıda  Kodeksi  Ekmek  ve  Ekmek  Çeşitleri  Tebliği'nin  Ek-2'sinin  10'uncu  maddesi,  "Bu Tebliğ  kapsamında  faaliyet  gösteren  gıda  işletmecileri  sorumluluk  alanları  ile  ilgili  çalıştırdıkları personelin  gıda  hijyeni  ile  ilgili  konularda  eğitilmelerini  sağlarlar.  Bu  Tebliğ  kapsamında  verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile  iş  birliği  yapar."  hükmü  amirdir.  Bu  kapsamda  Bakanlığımız  ile  Türkiye  Fırıncılar  Federasyonu arasında  daha  önce  yapılmış  olan  protokol,  20.06.2022  tarihinde  yenilenmiş  olup  yazımız  ekinde bulunmaktadır.

Eğitimlerin  yürütülmesi  amacıyla,  Bakanlığımızca,  Türkiye  Fırıncılar  Federasyonu  dışında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile de protokoller yapılmıştır ve bu doğrultuda eğitimler düzenlenmektedir. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde, eğitimlerin hızlı  bir  biçimde  organize  edilerek tamamlanabilmesi için,  İl Müdürlüklerimizle  beraber  kamu  kurum /kuruluşları (İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyeler vs.) veya üniversitelerden en az  birisiyle  işbirliği  yapılarak  eğitimler  düzenlenebilmektedir.  Verilen  eğitimler  sonunda  katılımcılara eğitim sertifikası düzenlenmekte olup sertifikaların geçerlilik süresi ise beş yıldır.

Eğitimlerin yürütülmesi amacıyla daha önce Müdürlüğümüzce ilgi a 'da belirtilen yazı tarafınıza yazılmıştır.

İlgi b  'de bulunan Bakanlığımız yazısına istinaden, Müdürlüğümüzce gıda işletmelerine yönelik yapılan  resmi  kontrollerde;  ekmek  üretim  ve  dağıtımında  çalışan  personelin  hijyen  eğitim  sertifikaları kontrol edilecektir.

 

Duyurular