
İŞGEM AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI
Odamızın da katkılarıyla Sivas`ın sosyo ekonomik gelişimine katkıda bulunacak İş Geliştirme Merkezi`nin (İŞGEM) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
İşletmeler için her türlü desteği vererek adeta bir işletme koçu gibi çalışacak olan 7,2 milyon avro bütçeli İŞGEM’in tanıtım toplantısına Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya,Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Vekillerimiz Zeki Özdemir ve Osman Yıldız, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, AECOM Direktörü Ricardo Del Pozo ile iş adamları ve girişimciler katıldı.
Belediye Başkanı Sami Aydın, “Ticaret anlamında ciddi bir istek ve arzunun olduğunu görüyoruz. Çok sayıda firmamızın kendi çapında üretimler yaptığını biliyoruz. Dünya artık küçük bir pazar değil; bizler ürettiklerimizi sadece Sivas’a, sadece Türkiye’ye değil; dünyanın dört bir köşesine ulaştırabilmemiz lazım, bu vizyonu ortaya koyabilmemiz lazım, pazarımızı bu anlayışla planlamamız lazım, bunu başarabildiğimiz zaman, bunu yapabildiğimiz zaman, kurmuş olduğumuz işletmelerin, şirketlerin kısa dönemli değil; asırlık şirketler olacağı bir gerçek. Bunun için bilgi gerekiyor, bunun için deneyim gerekiyor, birikim gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Vali Davut Gül, hazırlanan projenin en önemli özelliğinin birlikte iş yapma kültürünün gelişmesi olduğuna dikkati çekerek, "Burada, İl Özel İdaresi, Belediyemiz, Ticaret Odamız, Organize Sanayi Bölgemizin Müdürlüğü ile bunları organize eden ORAN kalkınma ajansımız var. Bunlara finans sağlayan Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa birliği hibe fonları var.” dedi.
Projenin hayata geçmesiyle 35 yeni işletmenin de hayata geçeceğini aktaran Gül, şunları kaydetti:
"Yeni işletmeler kurulduğunda en önemli sıkıntı şu oluyor, sermaye ile tecrübe eksik olduğu için ve ilk yıllarda iş bağlantıları çok gelişmediği için yeni kurulan işletmelerin önemli bir kısmı başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bunlar ticari hayattan çekiliyorlar. İŞGEM`le beraber yeni sistem olacak. Bu projede 7 milyon 200 bin avrodan bahsediyoruz. Sivaslılar her şeyin en iyisini yapar. Sivas İŞGEM`in hayırlı olmasını diliyorum."
Avrupa Birliği tarafından desteklenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Hibe programı kapsamında uygulanan proje, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı`nın liderliğinde Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek.