Sivas TSO
0%

İSO HEYETİ OSB’Yİ GEZDİ

İSO Meclis üyeleri, Sivas gezisinin ilk gününde Sivas Organize Sanayi Bölgesi’ni gezdi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığındaki İSO Meclis üyeleri çeşitli sektörlere ait 6 fabrikayı ziyaret etti. Üretim hatları arasında dolaşarak bilgiler alan heyet, Sivas’ta oldukça gelişmiş sanayi tesisleri ile karşılaştı.

FİMAR; Mermercilerin Lojistik Talebi Var

Sivas’ın zengin mermer ve granit yataklarını dünya pazarına açan Fimar Mermer, 55 ülkeye ihracat yapıyor. Fabrika Müdürü Levent Gençer mermer gibi bir üründe nakliyenin büyük bir sıkıntı olduğunu, üretimlerinin yüzde 78’ini ihraç eden bir şirket olarak kentin lojistik imkanlarının geliştirilmesi noktasında talepleri olduğunu söyledi.

GÖKLER GRUP; En Hızlı Büyüyen Mobilyacı

Heyetin gezdiği ikinci fabrika ise bir mobilya şirketi. Perakende satışı olmayan, daha çok büyük gayrimenkul yatırımlarına proje bazlı hizmet veren Gökler Nitrocare-Ofisline 800 çalışanı ile gerçekleştirdiği üretimini 65 ülkeye ihraç ediyor. Şirket ağırlıklı olarak medikal mobilyalar ile koltuk üretiminde uzman bir şirket olarak biliniyor. Gözler Grup, yakın zamanda Rusya’da da fabrika açarak Sivas’tan elde ettiği sinerjiyi daha da büyütmeyi başarabilmiş bir şirket. Şirketin kurucularından olan ve aynı zamanda Grubun Genel müdürlüğünü de yürüten Göksel Aras “Metalde lazer teknolojisi kullanan ilk şirketlerden biriyiz. TÜBİTAK ile birlikte projeler yapıyoruz” diyerek, bugüne kadar ürünleriyle sektörün yakından bildiği 9 ödül aldıklarını dile getirdi ve şu bilgiyi verdi: “Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması içindeyiz.”

ESTAŞ; eksantrik mili üretiyor

Estaş, Türkiye’nin önde gelen otomotiv yan sanayi şirketlerinden biri. Yaklaşık 40 yıldır Sivas’talar ve Sivas’a büyük emekleri olan bir ailenin Döner ailesinin şirketi Estaş.  Yönetim kurulu Başkanı Abdullah Döner “Sektörün önde gelen eksantrik mil üreticilerinden biriyiz.” Estaş her çeşit eksantirik mil üretimi yapıyor; Çil döküm, çelik ve dövme olan eksantirik mil üretimi yapıyorlar. Bu parçalar motorlar, jeneratörler, deniz araçları ve yakıt pompaları başta olmak üzere birçok alanda kullanılıyor.

Üretimlerinin yüzde 85’ini ihraç ediyorlar. 400 çalışanı var. Fabrikada bir de AR-GE merkezi bulunuyor. Entegre bir tesis ve TÜBİTAK ile ortak çalışmaları var.  40 yıllık bir geçmişe sahip bir firma olan Estaş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner, İstanbullu sanayicileri Sivas’a çağırarak İSO’nun deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirtti.

OZON TEKSTİL; Beş Yıl Sonra İstihdamını 1.100 Kişiye Çıkaracak

İSO heyeti Sivas OSB’de bir hazır giyim fabrikasını da ziyaret etti. Son yıllarda ciddi bir büyüme gösteren Defacto’nın en büyük tedarikçilerinden biri olan Ozon Tekstil Sivas’ta faaliyet gösteriyor. Ozon Tekstil, 600 çalışanı olan entegre bir tesis.

Fabrikada erkek üst giyim ve çocuk giyim üzerine imalat yapılıyor. Örme kumaş dikimi yapılıyor. 2006 yılında kurulan fabrikadan çıkan ürünler, Defacto’nun 240 mağazasında satılıyor. Yılda 50 milyon ciro yapan şirketin  2019 yılındaki istihdam hedefi ise  1100 kişi.

ÖZDE MOBİLYA; üretiminin yüzde 20’sini ihraç ediyor

Heyetin Sivas OSB’de ziyaret ettiği sanayi tesislerinden Özde Mobilya ise ev mobilyaları üretiyor. Özde Mobilya 1996 yılında kurulmuş bir şirket. Halen 200 çalışanı var. Üretiminin yüzde 20’sini ihraç ediyor.

FLEXTER; yapı kimyasallarında hızla büyüyor

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile birlikte İSO heyetinin gezdiği son fabrika Flexer Yapı Kimyasalları oldu. Flexser, Üretimini yaptığı seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı izolasyon ürünleri, dış cephe kaplama sistemleri, astarlar, tamir harçları, zemin kaplama malzemeleri vb. ürünleri, alt üst teknik grupları ile ülkesindeki inşaat sektörüne ve 3 ülkeye güçlü bir tedarikçi olarak hizmet sunan ve Sivas’ta hızla büyüyen bir şirket.

 

Ulusal boyutta bakıldığında; ticari kaygılara rağmen kaliteli üretimden taviz vermeyen ve ham madde hazırlama tesisi ile elde ettiği maliyet avantajını Ar-Ge çalışmalarına ve müşterilerine aktaran bir firma Flexter. Hammadde üretimi için kurdukları mikronize tesissisinde özenle seçtikleri agregalar kullanılıyor. Nihai ürün özelliğine göre en ideal mikronize boyutta hazırladıkları hammaddelerini kalite kontrol onayından sonra stok silolarına alarak üretime dijital tartım ve otomasyon hassasiyeti ile sevk ederek üretim yapmalarını, en büyük avantajları olarak görüyorlar.

Haberler