Sivas TSO
0%

KENDİNİZE GÜVENİN

Cumhuriyet Üniversitesi’nde KOSGEB işbirliğiyle okutulan “Uygulamalı Girişimcilik” dersini başarıyla tamamlayan öğrencilere törenle sertifikaları verildi.

 

Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ve kursiyerler katıldı.

 

Töreninde açılışında bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım, girişimcilik konusunda gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Yıldırım, gençlerin kamudan beklentisini özel sektöre çevirmesini istedi.

 

 “Oğlum, kızım devlette çalışsın kültürü bitti” diyen Yıldırım, hiç kimsenin saraylardan değil, çalışarak bir yerlere geldiğini anlattı ve ekledi:  “Başımıza icat çıkartma. Eski köye yeni adet getirme gibi atasözlerimizin bulunduğu toplumda girişimcilik zor oluyor. 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, girişimci sayısını artırmamız gerekiyor. Sivas’ta girişimcilere ihtiyacımız var. Bunun içinde son dönemde 10 kurs düzenleyerek, yaklaşık 400 kişiye girişimcilik eğitimi verdik.”

 

Sivas ile Kayseri’yi deki girişimciliğili de kıyaslayan Yıldırım, “Kültürümüz aynı, iklimimiz aynı. Hiç kimse birbirinden üstün değil. Sadece onların geleneğinde iş yapma gayreti var. Bizde ise kamu beklentisi fazla. Artık kamuya olan beklentimizi üretici iş fikirleri ile özel sektöre çevirmemiz gerekiyor. Fırsatları çok iyi değerlendirmelisiniz. Hiç kimse saraylardan gelip de miras yoluyla bir yerlere gelmedi. Çok çalışacaksınız. Amacınız işinizi iyi yapmak olmalı. Amaç para kazanmak değil de iş yapmak olduğunda kesinlikle bir yerlere gelirsiniz” dedi.

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, eğitim gören bütün insanları, istihdam anlamında tümüyle kamuya yönlendirmenin son yıllarda yapılan en büyük hata olduğunu söyledi. Biçer, "Dünyada baktığımızda üniversite mezunu gençlerin çoğu, özel sektörde çalışma ve kendi işlerini kurmaya yönelik değişik teşebbüslerde bulunuyor" dedi.

 

Türkiye`deki tüm işletmelerin yaklaşık yüzde 99,88`inin KOBİ vasfında olduğunu aktaran Biçer, henüz bütün işletmelerle iş birliği yapamadıklarını, veri tabanlarına kayıtlı 800 bin civarında işletme olduğunu belirtti.

 

Biçer, KOBİ`leri geliştirmeye, güçlendirmeye, istihdama ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiklerini kaydetti. KOSGEB olarak 7 ana destekleri olduğunu dile getiren Biçer, bunların KOBİ`leri büyütme, geliştirme ve yurtdışına açmaya yönelik olduğunu vurguladı.

 

Girişimcilik eğitimlerini çok önemsediklerini ifade eden Biçer, şöyle konuştu:

"Son 4-5 yılda yaklaşık 300 bin insanımızı girişimcilik eğitiminden geçirmiş durumdayız. Bunların yaklaşık 20 bini işletmesini kurmuştur ve 300 milyon civarında bir desteğe hak kazanmış durumdadır. `Bu eğitimleri alan her vatandaşımız mutlaka işletmesini kuracak` diye bir düşüncemiz yok. Öncelikle sınırlarınızı tanıyorsunuz. Bu manada eğitimlere katılan tüm kursiyerlere teşekkür ediyorum. Bu eğitimleri almak da bir cesaret işidir. Eğitim gören bütün insanları, çocuklarımızı istihdam anlamında tümüyle kamuya yönlendirmek belki son yıllarda yaptığımız en büyük hata. Dünyada baktığımızda üniversite mezunu gençlerin çoğu özel sektörde çalışma ve kendi işlerini kurmaya yönelik değişik teşebbüslerde bulunuyorlar."

 

KOSGEB Başkanı Recep Biçer tören sonrası Odamızı da ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanımız Yıldırım ziyaret anısına Biçer’e, bolluk ve bereketi simgeleyen Hayat Ağacı hediye etti.

 

 

 

Haberler