
KOBİLERİMİZ İÇİN CAN SUYU OLMUŞTUR
Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan KOBİ Değer Kredisi`nin, finansman sıkıntısı yaşayan KOBİ`ler için önemli bir müjde olduğunu söyledi.
KOBİ Değer Kredisi paketini değerlendiren Başkan Eken, şunları söyledi:
“Reel sektöre destek; kart borcuna taksit, 350 bin esnafa 22 milyar lira krediden sonra bugün KOBİ Değer Kredisi ile KOBİ’lerimizin önü açılacaktır.
İçerisinde bulunduğumuz kritik dönemde kaynağa erişimde büyük sorun yaşayan KOBİ’lerimiz için bu paket tam bir can suyu olacaktır.
Hükümetimizin üst üste yaptığı müjdeli açıklamalar reel sektörün sadece finansal açıdan değil, moral ve motivasyon olarak da üst seviyeye çıkmıştır.
13 bankanın katılımıyla sağlanan KOBİ Değer Kredisi destek paketi ekonomimizin bel kemiğini oluşturan KOBİ`lerimizin finansman ihtiyacının karşılanması, istihdam, üretim ve yatırım konularında itici güç olacaktır.
Başta imalatçı ve ihracatçılar olmak üzere, yıllık cirosu 25 milyon liranın altında olan işletmelerimiz toplam 20 milyar liralık paketten yararlanarak, rahat nefes alıp faaliyetlerini sürdüreceklerdir.
6 ay geri ödemesiz ve aylık yüzde 1,54 faiz oranıyla verilecek kredi KOBİ`lerin faaliyetlerini artıracak, bu da bir anlamda ekonomideki çarkların yeniden hızlanarak dönmesine katkı sağlayacaktır. Bu kritik dönemde firmalarımızı yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz."