Sivas TSO
0%

SİVAS BIÇAĞI TESCİLLENİYOR

Odamız, Sivas köftesinden sonra Sivas bıçağının da tescilini alıyor. Sivas’ın gözde el sanatlarından birisi olan boynuz saplı, el yapımı Sivas bıçağı artık coğrafi işaret kapsamına girecek.

Yaklaşık 700 yıllık geçmişi bulunan bıçakçılık sanatını canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Odamız tarafından çalışma başlatıldı. Sivas’ın değerlerine sahip çıkan Odamız, geleneksel el sanatlarını yaşatmak üzere Türk Patent Enstitüsüne müracaatta bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım, geleneksel el sanatlarına sahip çıkarak, koruma altına almayı amaçladıklarını söyledi. Yıldırım, “ Babadan oğula geçen bu sanatı hem ayakta tutmak, hem de gelecek nesillere aktarabilmek üzere coğrafi işaret belgesi ile tescillemiş oluyoruz. Sivas bıçağının etkin bir şekilde tanıtımı yaparak, ticari potansiyelini de güçlendirmiş olacağız. Hedefimiz Sivas bıçağını önemli bir marka haline getirmek. Bu mesleği sürdüren usta ve girişimcilerimizi de kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Sivas bıçağı tasarım ödülünü kazanan genç girişimciler Sefa ve Hamit Göçeri de Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım’ı ziyaret etti. Dördüncü kuşak olarak tezgah başına geçen girişimciler ünlü Sivas bıçağının üretimine başladılar. Sapı boynuzdan kadın bacağı şekli verilen ve çelikten yapılan bıçaklar büyük beğeni topluyor.

 

 

 

 

Haberler