Sivas TSO
0%

SİVAS DEMİRYOLU YATIRIMLARI İLE KALKINACAK

Odamızın Mart ayı olağan meclis toplantısının ana gündemini Sivas’ta demiryolları sanayinin geliştirilmesi oluşturdu. Cumhuriyet, kültür, turizm gibi birçok unvanı bulunan Sivas’ın bir demiryolu şehri olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Sivas’ın kalkınması ve geleceği demiryolu sanayinin güçlenmesi ile olur. Sivas’ı demiryolu şehri yapmak için “Ekonomi Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Tüdemsaş ile kümelenme konusunda çalışma başlattık. Tüdemsaş Sivas’ın gözbebeği.  Pişman olmamak için fırsatları kaçırmamalıyız” dedi.

Odamız Mart ayı olağan Meclis toplantısı Meclis Başkanımız Necati Şahin başkanlığında gerçekleştirdi.

7 maddeden oluşan gündemde ilk olarak eski karar zaptı okunarak, kabul edildi. Ardından Muhasip Üyemiz Sami Arifer tarafından Şubat ayı Mizan ve masraf listesi açıklandı.  Oylama sunulan ilgili madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin diğer bir maddesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından NACE Rev.2-Altılı Ekonomik Faaliyet Sınıflaması Rehberine ilişkin yapılan değişiklik açıklandı. Oylama sunulan ilgili gündem maddesi Meclis Üyeleri tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis Gündeminin 5’inci maddesini ise Demiryolu sanayisinin Sivas için önemi, 2’inci Organize Sanayi Bölgesi ve Kümelenme konusu oluşturdu. TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, OSB Müdürü Bekir Eminoğlu ve Kümelenme Uzmanı Barış Cihan Başer Meclisin konuğu oldu.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bekir Eminoğlu, 1. Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler verdi. Demir Çelik Fabrikası bölgesinde 850 hektarlık bir alana kurulacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin bir yıl içerisinde yeni yatırımcılara tahsis edileceğini açıkladı.  Emnioğlu, 2. OSB’de kurulacak tüm fabrikalardan raylı sistem geçeceğini kaydetti.

Kümelenme Uzmanı Barış Cihan Başer ise Kalkınma Bakanlığı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Odamız ve OSB Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Demiryolu Makine ve Ekipmanları Pazar Araştırması ve Tüdemsaş Odaklı Kümelenme Potansiyeli Analiz Projesi” hakkında bilgiler verdi. Başer proje ile demiryolu yan sanayinin gelişimine katkı vermek ve Tüdemsaş odaklı kümelenme oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Daha sonra Tüdemsaş Fabrikası Uzmanları tarafından fabrikanın durumu ve sektör hakkında Meclis Üyelerine sunum yapıldı.

KOÇARSLAN: “SİVAS’TA YÜK VAGON SANAYİSİ OLUŞTURACAĞIZ”

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ise yük vagonu konusunda Sivas’ın bir otorite olmasını hedeflediklerini açıkladı. “Otomobil deyince Bursa, vagon deyince Sivas’ın akla gelmesini istiyoruz” diyen Koçarslan “Yük vagonu sanayi ve endüstri oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun merkezi Sivas olsun istiyoruz. Sivas’ta yük vagon sanayisi oluşturacağız” dedi.

Çinli CSR firması başta olmak üzere yabancı yatırımcıların Sivas ile ilgilendiğini açıklayan Koçarslan, “Yurt dışından gelen yatırımcılar içerisinden demir yolunun geçtiği 2. OSB’ye yakın ilgi gösteriyorlar. Önümüzdeki 10 yılda 20 milyar euroluk bir pazar var. Yıllık 2 milyar euronun ne kadarını Sivas’a getirebiliriz, bunun için çalışıyoruz. Yurt dışından büyük firmalar ile temas halindeyiz. Yabancılar Sivas’a geliyor. Fırsatları kaçırmayalım. Özel sektör gibi çalışıyoruz. Amacımız Sivas’ta sanayinin gelişmesi” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım ise önemli açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet, kültür, turizm, maden gibi birçok unvanı bulunan Sivas’ın demiryolu kenti olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Demiryollarının ilimiz, ülkemiz ve bölgemiz için önemini biliyoruz. Demiryolu sanayisini geliştirmeliyiz. Hepimiz bir gemideyiz. Birimiz eleştireceğiz, diğerimiz doğrusunu söyleyeceğiz. Tüdemsaş ile ilgili düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Amacımız üzüm yemek; bu fabrikanın Sivas’a ve ülkemize daha faydalı hale gelmesini sağlamak. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

“Tüdemsaş’ın Sivas’ve ülkemize daha faydalı bir işletme haline gelmesini istiyoruz” diyen Yıldırım, “Geçmişi olan köklü kurumlar düzenleyici, arge yapıcı, kümenlenme oluşturarak, yan sanayisi güçlü dünya ile rekabet etmesi gerekir” dedi.

DEMİRYOLU YATIRIMLARI SİVAS’I KURTARACAK

Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım tarafından Başbakan Davutoğlu’na sunulan 7 maddelik rapor içerisinde yer alan “İhtisas organize sanayi bölgesi” projesinin kabul edilmesi olumlu sonuçlar verdi. Yıldırım, “Başbakanımız talimat verdi. 4-5 yıldır peşinde olduğumuz proje bu yılın sonuna kadar faaliyet geçecek. İlimize çok büyük yatırımlar gelecek. Sivas’ı kurtaracak ve geliştirecek yöntem, yatırım, proje bu: Sivas’ı demiryolu şehri yapmak. Tersine göç geleceğine inanıyoruz. Bilgi birikimini ve alt yapıyı kullanarak yatırımcılara sunacağız. Yabancı yatırımcılar Tüdemsaş için geliyor. Tüdemsaş, Sivas’ın gözbebeği”

2023 HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ

Yıldırım, “2015 yılına iyi başladık. Başbakanımızı ziyaretinde kendilerine sunduğumuz taleplerin kabul edilmesi Sivas’ın geleceğine güvenle bakmamızı sağladı. Sivas’ın 2023 hedeflerinize ulaştıracağız.”

BAŞBAKAN TOBB ETÜ PROJESİ İÇİN TALİMAT VERDİ

TOBB ETÜ Fakültelerinin Sivas’ta açılması için YÖK’te bekleyen kararı da değerlendiren Yıldırım, “7 maddelik raporumuzun içerisinde TOBB ETÜ’de vardı. Başbakanımız ile bu konuda Sivas’ta ve Ankara’da görüştük. Milil Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz da Odamızı ziyaretinde “TOBB ETÜ hayırlı olsun” dedi. Sayın Bakanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bizzat talimat verdiğini söyledi. Seçimde önce inşallah onaylanacak. TOBB’un 50 milyonluk yatırımı bir yıl içerisinde Sivas’a kazandırılacak. Sivas; Üniversite, Fuar ve Kongre merkezine kavuşacak” dedi.

 

Başkan Yıldırım, Başkanlar Kurulu tarafından tespit edilen 2015 yılı genel ve yerel projeleri de açıkladı. 

Haberler