
ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
Odamız Şubat ayı olağan Meclis toplantısı Meclis Başkanımız Necati Şahin başkanlığında gerçekleştirdi.
9 maddeden oluşan gündemde ilk olarak, eski karar zaptı okunarak, kabul edildi. Ardından Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Ersin Aktan tarafından “2014 Yılı Kapanış Bilançosu ve Kesin Hesaplar” hakkında bilgi verildi. Oylama sunulan madde kabul edildi.
Daha sonra Yönetim Kurulu Üyemizi Özgür Duman tarafından Ocak ayı mizan ve masraf listesi açıklandı. Oylama sunulan ilgili gündem maddesi Meclis Üyeleri tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin 5. Maddesinde yer alan “Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları Anonim Şirketi BALO’ya ortak olunması konusu görüşüldü. Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım, 2011 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde kurulan ve Demiryolu üzerinde konteyner taşımacılığı ile Anadolu’da faaliyet gösteren ihracatçı firmaların navlun maliyetlerinin düşürüldüğünü açıkladı. Meclis Üyeleri tarafından yapılan oylama ile Odamız, BALO’ya ortak olma kararı aldı.
Gündemin diğer önemli bir maddesinde ise ilimizdeki Ekmek Azami Fiyat Tarifesinde Değişiklik yapılması konusu görüşüldü. Meclis Üyesi Hayrullah Karakaya, ekmek fiyatları hakkında Meclis Üyelerine bilgi verdi.
İlgili Meslek Komitesi tarafından Meclise sunulan talep üzerine 1 kg ekmeğin maliyeti 3.60 lira olarak tespit edildi. Buna göre 250 gram ekmeğin satış fiyatı 90 kuruş olarak belirlendi.
Son olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım ise yapılan çalışmalar hakkında Meclis Üyelerine bilgiler verdi.