
Türk Mutfağı Haftamızı Kutluyorum
Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen lezzet şenlikleri etkinliklerine katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesiyle tüm iller ile büyükelçiliklerde 21-27 Mayıs'ta kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Sivas'ta lezzet şenlikleri düzenlendi.
Valiliğinin koordinasyonunda Sivas Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız destekleriyle yapılan etkinlikler, tarihi Osmanağa Konağı'ndaki açılış konuşmalarıyla başladı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca ise hafta dolayısıyla Türkiye genelinde düzenlenecek etkinliklerle zengin Türk mutfağı kültürünün tanıtılmasının amaçlandığını söyledi.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nın Türkiye’de her ilde aynı anda kutlanıyor olmasının çok anlamlı olduğuna vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken, “Türk Mutfağı Haftasını kutluyorum. Türk Mutfağı dünyadaki en iyi mutfak. Türk Mutfağının tanıtımına vesile oldukları ve bu anlamlı haftayı başlattıkları için Cumhurbaşkanımıza ve eşine teşekkür ediyorum. Bizde, Sivas’ta Valimiz öncülüğünde, Belediye Başkanımızla birlikte Ticaret ve Sanayi Odamızın da katkılarıyla bu anlamlı programı kutluyoruz.
Osmanağa ve Hamidiye Kültür Parkında bu menüler konulacak ama bizde Sivas TSO olarak çok kıymetli restoranlarımıza bu menülerin konulması konusunda elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.
Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin de zengin Türk mutfağının, dünya mutfaklarından geri kalır bir yanı olmadığına dikkati çekerek, "Maalesef son dönemde hızlı yaşamın bir sonucu olarak mutfak kültürümüz fast food'a kaydı. İnşallah bu tür etkinliklerle mutfak kültürümüz üzerinde bir farkındalık oluştururuz ve yöresel yemeklerimizi tekrar sofralarımızda görmeye başlarız." diye konuştu.
Programda konuşan Valimiz Yılmaz Şimşek, kültürel birikimin en iyi gözlenebilir alanlarından biri olan mutfak kültürünün tanıtılmasına yönelik etkinlikte bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türk mutfağı, Orta Asya'dan Anadolu'ya kadar uzanan, birçok medeniyetin etkisiyle şekillenmiş zengin bir kültürü kapsar. Mutfak kültürümüze baktığımızda, bölgesel farklılıklar gösteren tek düze olmayan bir zenginliğe sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Kültürümüzün bir yansıması ve turizm değeri olan bu birikimi koruyarak bu tür etkinliklerle gelecek kuşaklara yansıtmalıyız." dedi.
Konuşmaların ardından tarihi konakta Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı, kentin yöresel lezzetleri davetlilerin beğenisine sunuldu.
Ardından, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) İl Temsilcisi şef İshak Kaan Usta, Sivas Aşçılar Derneği Başkanı şef Cemil Ceylan ile Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı şef Mesut Bingöl'ün konuşmacı olarak katıldığı "Geçmişten Geleceğe Türk Mutfağı" konulu söyleşi düzenlendi.
Tarihi konaktaki etkinlik, Türk mutfağı lezzetlerinden oluşan "gastro şov" gösterisiyle son buldu.