Sivas TSO
0%

Yeni Tedbirler Açıklandı

Sayın Üyemiz,
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yeni tedbirlerin hayata geçirileceğini açıkladı.

Buna göre tedbir kapsamında alınan kararlar şöyle;  
* Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. 
* Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek. 
* Halen 65 yaş üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek. 
* Alışveriş merkezleri, marketler, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak. 
* Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak. 
* Kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek. 
* Kıraathanelerin faaliyetlerini bir süre ara verilecek. 
* Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek. 
* Şehirlerimizin, ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. İl hıfzıssıhha kurulları bu sınırlamayı genişletebilecek. 
* Kamu ve özel sektör iş yerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek.

 

Duyurular