
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ GÖZ BEBEĞİMİZ
Meclis Başkanımız Necati Şahin, Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Alim Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Başkan Osman Yıldırım, Rektör Yıldız’a yeni görevinde başarılar diledi.
Cumhuriyet Üniversitesi’nin Sivas için önemine vurgu yapan Başkan Yıldırım, “Cumhuriyet Üniversitemiz, Sivas’ın vazgeçilmezi ve en önemli kurumlarından bir tanesi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra iş birliği içerisinde olacağız. Çünkü üniversite Sivas’In göz bebeği. Bakılması ve korunması gerekiyor. TSO olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Üniversiteyi bir çıta daha yukarı çıkaracağınıza inanıyoruz. Yanınızdayız. Yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise bilimsel çalışmalar alanında Sivas’ı üst sıralara taşımak istediklerini söyledi. Yıldız, ““Üniversite, şehrimiz için çok önemli. Şehrin gelişmesi için üniversiteye ihtiyaç var. TSO’nun bizim için nem kadar önemli olduğu biliyoruz. Hep birlikte şehre ve üniversiteye hizmet edeceğiz. Üniversitemizin bilimsel anlamda bir yerlere gelmesi noktasında gayret edeceğiz. Bu noktada sizlerden destek bekleyeceğiz. 42 yıllık geçmişi olan Türkiye’nin 13. üniversitesi. Bilimsel anlamda bizden sonra açılan Konya ve Kayseri gibi üniversiteleri maalesef geçemedik. Amacımızı bilimsellikte bir noktaya gelmek, şehre bir değer katmak. Şehrin gelişmesinin üniversite ile olur inancındayız. Bu gayretle çalışacağız” diye konuştu.