Sivas TSO
0%

EKEN: ÜYELERİMİZ İLE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Odamız tarafından Ramazan ayında başlatılan “Bölgesel İftar Programları’nın” ikincisi Zara’da gerçekleştirildi.

Program öncesinde Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken ve Meclis Üyelerimiz Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik’i ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Başkan Eken, iftar öncesinde Zara’da üyelerimiz ve esnafları ziyaret etti.

Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programa Zara Kaymakamı Mehmet Sayın, Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, Hafik Belediye Başkanı Selahattin Çuhadaroğlu, Doğanşar Belediye Başkanı Halil Balık, Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken, Meclis Başkanımız Çetin Yıldırım, Meclis Üyelerimiz ve STK başkanlari ile üyelerimiz katıldı.

İftar bedelleri Meclis Üyelerimiz tarafından karşılanan programda konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken, yapılan bir yıllık çalışmaları üyeler ile paylaştı.

Eken"Göreve gelmemizin üzerinden bir yıl geçti ve bu bir yıl da çok hizmetler gerçekleştirdik. Sivas’ı teşvik kapsamından 6. Bölgeye aldırmak için seferberlik ilan ettik. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi Bakanımıza ve TOBB Başkanımıza bununla ilgili dosya takdim ettim.  Odamızın başlatmış olduğu bu seferberliğe Valimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızın da vermiş olduğu destekle beraber sonuca ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız Sivas’a geldiğinde Nuri Demirağ OSB’ye özel teşvik verileceği müjdesini verdi. Ne oldu? Birinci yılımızda ilk icraatımız Sivas’ın yıllardır dile getirilmeyen teşvik yasasındaki sıralamamızın değişmesiydi. Bunu da Cumhurbaşkanımız açıkladı. Şükürler olsun. Bu yasa tüm ilçelerimizi ve ilimizi de ilgilendiriyor. İlçelerin büyümesi demek,  şehrin büyümesi anlamına geliyor. Bizler merkezi büyüterek ilçelere gelelim istiyoruz. Demirağ OSB endüstriyel bölge ilan edildi. 40 bin kişi istihdam edilecek. Bunun için bizlerde bir çalışma başlatarak, yerli ve yabancı tüm işadamlarını Sivas’a yatırım yapmaya davet edeceğiz.” dedi.

Oda kayıt belgelerini ücretsiz hale getirdiklerini açıklayan Başkan Eken, “Üyelerimizin Odamıza gelerek aldıkları oda kayıt belgelerini dijital ortama dönüştürdük. İnternet sitemizi güncelledik, üyelerimiz zaman kaybetmeden bilgisayarları başından oda kayıt belgeleri alınmaya başladı. Bunun için üyelerden belge başına alınan 10 lira yılda toplam 100 bin lira alacağımızdan vazgeçtik. Üyelerimizden aldığımız bu paralardan feragat ederek, kaldırdık. Hiçbir üyemiz ihaleye girmek için odamıza gelip sıra bekleme derdinden de kurtulmuş oldu. Ayrıca tapu ile yapılan protokolle biz bu belgeleri de kaldırdık. 155 lira alınan para artık ödenmiyor, direk tapuya giderek işinizi kolayca yapabiliyorsunuz. “

Başkan Eken, üyelerin menfaatlerinin sonun kadar takipçisi olacaklarını belirterek, bankalarla yaşanılan sorunlar başta olmak üzere he konuya müdahil olduklarını anlattı.

“Biz size efendilik etmeye değil, hizmet etmeye geldik” diyen Başkan Eken, “69 meclis üyesi arkadaşım gerçekten Sivas sevdalısı. Hiç birinin odadan menfaati ve beklentisi yok. Aksine Sivas’a hizmet için buradalar. Çalışmıyorsak hesap soracaksınız.

Odamız 24 saat emrinizde. Ne zaman isterseniz arayabilirsiniz, kamıpımız sonuna kadar açık. Üyelerimiz ile birlikte güçlüyüz. Birlik ve beraberlik içerisinde tüm ilçelerimizdeki üyelerimize eşit hizmet sağlayarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ramazan ayından sonra da ziyaretlerimizi sürdürerek tüm ilçelerimizi gezeceğiz, üyelerimizle bir araya geleceğiz." dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken, iftar programına katılan Zara Kaymakamı Mehmet Sayın’a görevinde başarılar dileyerek, yaptığı hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

News