
NİJERYA/ONDO EYALETİ YATIRIM FIRSATI HK.
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nden odamıza iletilen Ticaret Bakanlığı`nın 10.01.2020 tarih ve 51238624 sayılı yazısına istinaden,
Ticaret Bakanlığı`ndan alınan ilgide kayıtlı yazıda, 5 Kasım 2019 tarihinde Nijerya`nın Ondo Eyaleti Yatırım ve Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Boye Oyewumi ile toplantı yapıldığı, şehirde açılacak yeni liman ile Lagos limanının yoğunluğunu kendi eyaletlerine çekmeyi hedefledikleri, liman inşaatına eyalet tarafından Yap İşlet Devret finansman sistemi ile başlanacağı, Yatırım ve Kalkınma Ajansı`nın da projeye önem verdiği ifade edilmektedir.
Yazıda devamla, yeni limanın hem eyaletin kalkınması için büyük bir fırsat olarak göründüğü hem de yatırım fırsatları ile Türk firmalarımızın limanın yapımında söz sahibi olabilmesi açısından değer kazandığı belirtilmektedir.
Bahse konu yatırım projeleri hakkında bilgi almak isteyenler için, yazı ekinde iletişim bilgileri yer almıştır.