
ÖZEL SEKTÖR GELİŞİRSE SİVAS KALKINIR
Yenilenen meclis salonumuzda ki ilk toplantının konuğu Belediye Başkanı Sami Aydın oldu. Başkan Sami Aydın, göreve geldikten sonra Sivas’ta gerçekleştirilen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.
Toplantının ikinci oturumunun açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım, “Meclis salonumuzu yeniledik, yenilenen salonumuzdaki ilk toplantımızda bizim büyüğümüz Belediye Başkanımızın da olması gerekiyordu. Yerel seçimlerden bugüne kadar 1 buçuk yıllık bir süre geçti. Bu süreçte yaptığınız çalışmalarla ilgili bir değerlendirme almak isteriz. Aynı zamanda önümüzdeki 4 yıl seçim olmayacak, bir istikrar süreci var. Bu süreçte Sivas’ta hükûmetten gereken destekleri alacaktır, buna inanıyoruz.” dedi.
Başkan Aydın da Ticaret ve Sanayi Odamızın yenilenen yüzü Sivas’ımıza hayırlar getirsin diyerek, “Sivas’ta değişim olduğu hissediliyor. Belki biz içinde yaşadığımız için bu değişimin farkında olmuyoruz. Sivas’ın gelişme trendini yakaladığını düşünüyorum. Bu trend, çok yakında hem ülkemizde hem de ülke dışındaki birçok yerden fark edilecektir. Bu gelişimin lokomotifi sizler olacaksınız, iş adamlarımız olacak. Bizler kurumlar olarak sizlerin önünü açtığımız sürece asli işimizi yapmış olacağız. Altyapımızı yapacağız, çünkü altyapı olmazsa yatırım olmaz. Dolayısıyla sizlerin önünü tıkayan değil önünü açan bir anlayış ortaya koymak bizim asli görevimiz diye düşünüyorum. Bana göre, özel sektör gelişirse Sivas kalkınır. Eğer Sivas kamu yatırımı ile kalkınmayı amaçlar ve bunun mücadelesini verirse hiçbir zaman o gelişme trendini yakalayamaz. Türkiye’de, dünyada kamu eliyle yatırım yapmanın dönemi bitti.” ifadesini kullandı.
Yıllardan beri kamuoyunda Dikimevi tartışması var diyen Başkan Aydın, “Dikimevini 10’a katlayan arkadaşlarımız sizlerin içinde mevcut. Kamuoyunu Dikimevi ile meşgul etmek yerine sizlerin sayısını artırmayı hedeflesek çok daha başarılı oluruz.” dedi.
Seçimin bittiğine vurgu yapan Başkan Aydın, “5 Milletvekilimize de biz sahip çıkmak zorundayız. 5 vekilimizi de Sivas için değerlendirmek, motive etmek zorundayız. Bunu başaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Giriş konuşmasının ardından Başkan Aydın, Belediye hizmetleri hakkında TSO Meclis üyelerine bilgi verdi.
Başkan Aydın ilk olarak 2014 yılında Karayolları ağına alınan Kuzey Çevre Yolu hakkında bilgi verirken, “Bize hükûmet para versin deniyor. Hükûmet bize para veremiyor, biz de para istemiyoruz ama bazı işleri hükûmet kanalıyla yapabilirsek bizim asıl kazancımız o olacaktır.” dedi.
Şehrin en büyük sorunu olan ve bu sorunu çözmek için yapılması planlanan Kuzey Trafik Aksı ve Mevlâna Tüneli, Cumhuriyet Üniversitesi’nin ulaşım sorununu hafifleten İsmet Yılmaz Bulvarı, yine Üniversite ile Sivas’ı birbirine bağlayacak olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı çalışmaları, Karşıyaka Köprüsü ve Köprülü Kavşak Projesi, Çöpten Elektrik Üretim Tesisi, Organize Sanayi Bölgesi Yolu, Küçük Sanayi Sitesi, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi, Kepenek Meydanı, Ahmet Yesevi Caddesi, Sivas Lisesi yol çalışmaları, Osman Seçilmiş Mesire Alanı, Kardeşler Ormanı Mesire Alanı, Kale Projesi ve Hızlı Tren Güzergâhı hakkında Başkan Aydın bilgi verdi.
Toplantı sonrasında merhum Meclis Üyemiz Ahmet Emmioğlu’nun ismi törenle toplantı salonuna verildi. Ahmet Emmioğlu’nun isminin olduğu levha kardeşi İbrahim Emmioğlu, Belediye Başkanı Sami Aydın, Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım, Meclis Başkanımız Necati Şahin ve TSO Meclis üyelerimiz tarafından takıldı.