Sivas TSO
0%

YENİ OSB`LERDEN YATIRIM DAVETİ

Türkiye geneline dağılan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ekonominin can damarlarını oluşturuyor. OSB yatırımları, Ekonomist dergisine kapak oldu. OSB’ler sanayi yatırımlarına altyapı sağlarken çeşitli teşviklerden yararlanmalarına da imkan veriyor. Halen Türkiye’de 289 OSB var ve bunlarda 49 binin üzerinde şirket faaliyet gösterip 1,6milyon kişiye istihdam sağlıyor. Ekonomist’in yaptığı araştırmaya göre yakın zamanda 20 yeni OSB daha kurulacak. Halihazırda faaliyette olan OSB’lerden 10’unda da kapasite artışı olacak. Böylece 2018 yılına kadar 5 bin civarında şirkete daha OSB kapıları açılırken 200 bine yakın da yeni istihdam sağlanacak.

Ekonomist dergisi tarafından ülke genelinde yapılan bir araştırmaya göre 16 ilde 20 yeni OSB’nin açılması için düğmeye basıldığı duyuruldu. Sivas’ın da içerisinde bulunduğu araştırmayla 2015-2018 arasında faaliyete geçmesi planlanan 20 yeni OSB, 130 binden fazla iş imkanı yaratacak. Buna mevcut kapasitelerini arttıracak OSB’ler eklendiği zaman önümüzdeki birkaç yıl içinde OSB’lerde oluşturulacak yeni istihdam 200 bini aşacak. Böylece 5 bin civarında şirkete daha OSB kapılarının açılacağı tahmin ediliyor. Dergi de yayınlanan haberde Sivas’ta unutulmadı.

SİVAS’A DEMİRYOLU İHTİSAS OSB KURULACAK

Demiryolu şehri olan Sivas’ın 2023’te eski günlerine kavuşturulması için Demir Çelik Fabrikası mevkiinde 850 hektar alanda 2. Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. 2. OSB’nin demir yolu sanayisine dayalı bir İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürülecek.

Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım, “Yerli ve yabancı birçok yatırımcıya tahsis edilecek bu alan Sivas’ta demir yolu yatırımlarını artıracaktır. Beraberindeki kümelenme ile üretim ve istihdam artacaktır. Tüm parsellerin önünden demir yolu geçecek şekilde hazırlanan imar planları Bakanlığın onayının ardından hazineye ait taşınmazlar II. OSB Tüzel Kişiliğine devredilecektir. 2015 yılı içinde arsa tahsis edilmesi planlanan OSB’de şu ana kadar 22 firma toplam 1.500.000 m2’lik arsa tahsis talebinde bulunmuştur” dedi.

 

 

 

 

 

 

News